ukenru
pershu-mizhnarodnu-toksikologichnu-shkolu-vidkrili-v-kiyevi

Першу міжнародну токсикологічну школу відкрили в Києві

 • 11739 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Токсикологічну школу з сучасною професійною підготовкою у відповідності до вимог Європейсього реєстру токсикологів відкрили в столичному Інституті екогігієни і токсикології ім.Л.Медведя, передає кореспондент УНН.

Зазначимо, що сьогодні Науковий центр превентивної токсикології харчової та хімічної безпеки ім.Медведя МОЗ разом з Європейською асоціацією токсикологічних товариств ЄВРОТОКС проводить першу токсикологічну школу для молодих науковців, дослідників та фахівців у галузі токсикології, при цьому розрахована вона на 2-3 роки по кілька занять в рік.

"Ідея цієї школи виникла давно, якраз завдяки наши двом друзям - професорам Коррадо Галлі (Міланський університет)та Арістідісу Цацакісу ( Крітський університет). Ще 5 років тому вони агітували створити школу, щоб можна було токсикологам отримати сертифікат і стати повноправним членом європейського токсикологічного реєстру. Окільки все, що ми робимо, повинно бути зроблено солідно, просто так отримати сертифікат не хотілось, тому паралельно з модернізацією нашої матеріально технічної бази і з підтвердженням останніх 8 років нашого стаусу міжнародного, думаю, що тепер ми готові модернізувати наші токсикологічні освіти у відповідності з вимогами європейського реєстру токсикології",- сказав Голова організаційного комітету Токсикологічної школи, директор Інституту екогігієни і токсикології ім.Л.Медведя Микола Проданчук.

За словами професора, потреби економіки і реформованих сьогодні органів влади вимагають токсикологічних знань в таких сферах як безпека харчових продуктів, безпека середовища в людській діяльності, громадське середовище.

"Ці курси, які ми сьогодні розпочнемо,розраховані не менше як на 2 роки, можливо на 3 роки. Це перша наша міжнародна школа, сподіваюся, що ми будемо 3-4 рази на рік проводити таку школу. Наступні школи будуть будуватись таким чином, що пройдені курси, отримані знання та прослухані лекції після цього передбачають 2-3 місяці самостійної підготовки і за допомогою міжнародних колег буде проводитися постійне екзаменування, бо європейський сертифікат - це серйозно",- підсумував він.

Українські Національні Новини

Київ