ukenru
pershiy-v-tsomu-rotsi-prizov-trivatime-do-chervnya

Перший в цьому році призов триватиме до червня

 • 10906 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Весняний призов на строкову службу в Україні триватиме з квітня по червень цього року. Про це у понеділок на брифінгу в Києві заявив військовий комісар Київського міського військового комісаріату, полковник Сергій Клівленд, передає кореспондент УНН.

"Відповідно до указу Президента України #22/2019 та розпорядження уряду #188 в Україні заплановано проведення чергового призову на військово строкову службу громадян України, які набули призовного віку та не мають відстрочок від призову на строкову військову службу. Призов буде тривати три місяці - квітень, травень, червень цього року", - сказав полковник.

З його слів, робота призовних комісій всіх рівнів, зокрема по м. Київ розпочалась 1 квітня цього року.

"На даний час здійснюється проведення медичних комісій на визначення придатності громадян України до проходження строкової військової служби, а також призначення їх до відповідних команд", - додав він.

"Термін служби - 18 місяців. Для громадян України, які мають вищу освіту на рівні магістра або спеціаліста відповідно термін служби - 12 місяців за представлення відповідних документів, підтверджуючих відповідний рівень освіти", - підкреслив військовий комісар. 

Як повідомляв УНН, у Києві планують призвати до військ 780 осіб

Українські Національні Новини

Суспільство