pershiy-parlamentskiy-samit-mizhnarodnoyi-krimskoyi-platformi-ukrayinska-delegatsiya-pribula-v-zagreb

Перший Парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи: українська делегація прибула в Загреб

 • 189208 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. 24-25 жовтня у Загребі відбудеться історична подія - перший Парламентський Саміт Кримська платформа. Українська делегація вже прибула до Хорватії. Про це УНН пише з посиланням на повідомлення першого заступника Міністра закордонних справ Еміне Джепарову.

Цитата

"Прибули втомлені, але щасливі: Марія Мезенцева, Рефат Чубаров, Аліна Фролова, Ольга Скрипник, Євген Хлобистов. З цього приводу маю два висновки. Перший - мрії здійснюються: ідея, викладена на одному аркуші паперу, перетворилася в глобальну ініціативу. Другий - з такою підтримкою повернення Криму близьке, як ніколи", - йдеться в повідомленні Еміне Джепарової.

Деталі

Більше 40 делегацій, 55 представників парламентів та міжпарламентських асамблей та понад 200 акредитованих журналістів приймуть участь у заході.

Однією з учасниць стане Спікер Палати Представників США Ненсі Пелосі.

"Її участь - це пряме підтвердження того, що питання деокупації Криму стоїть високо на порядку денному у Вашингтоні. А ще на заході онлайн чи офлайн будуть присутні представники всіх країн "Групи семи"", - повідомила заступниця міністра.

За підсумками саміту буде підготовлено "потужну" підсумкову заяву. Зокрема, учасники Саміту виступлять із засудженням спроб росії незаконно анексувати Крим, Луганську, Донецьку, Запорізькі та Херсонську області.

Важливим елементом стане зустріч Експертної мережі Кримської платформи.

"Таким чином ми довершили архітектуру Кримської платформи, яка тепер повноцінно функціонуватиме в урядовому, парламентському та експертному рівнях. Завдяки лідерству Президента України Володимир Зеленський зараз Кримська Платформа об’єднує 60 держав та міжнародних організацій довкола українського національного інтересу - повної деокупації півострова", - додала Джепарова.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Внаслідок нападу джихадистів у Нігері загинули 11 людей

     • 117784 переглядiв

    Ізраїль атакував завод зі збирання іранських дронів

     • 237556 переглядiв