pershiy-mozhliviy-vipadok-koronavirusu-shtamu-omicron-zafiksuvali-u-chekhiyi

Перший можливий випадок коронавірусу штаму Omicron зафіксували у Чехії

 • 22885 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. У Чехії зафіксували перший можливий випадок зараження південноафриканським варіантом коронавірусу Omicron. Новим штамом могла заразитися жінка, яка відпочивала недавно в Намібії. Про це у суботу повідомив прем'єр міністр Чеської республіки Андрій Бабіш, пишеУНН.

Цитата:

“Жінка, яку перевіряли на нову мутацію коронавірусу, була не в Єгипті, а в Намібії, і повернулася назад до Чехії. Результат її тесту очікується, вона зараз в ізоляції... Результат тесту на секвенування буде завтра",- повідомив прем'єр-міністр країни у Facebook.

Деталі

Він додав, що жінка вакцинована від коронавірусу, що полегшує ситуацію.

На тлі поширення нового штаму Чеська Республіка ввела обмеження на поїздки для людей, що повертаються з низки південноафриканських країн, повідомляє Radio Prague. Так, туристи, які провели більше ніж 12 годин в Південній Африці, Намібії, Лесото, Зімбабве, Замбії або Мозамбіку за останні 14 днів, будуть поміщені в карантин на 10 днів після в'їзду в країну.

Обмеження поширюється і на громадян країн-членів ЄС. Громадянам третіх країн, які не проживають в Чеській Республіці на тривалий термін, в'їзд заборонений.

Додамо

Сьогодні також стало відомо про перший ймовірний випадок штаму Omicron в Німеччині, який остаточно ще не підтвердився. Однак, як повідомив міністр у соціальних справах землі Гессен в Німеччині Кай Клозе, усі ознаки потрапляють під опис нового штаму.

До слова, сьогодні Нідерланди повідомили про понад 60 пасажирів, які прибули з країн Південної Африки, у яких підозрюють захворювання коронавірусом нового південноафриканського штаму. Зараз там проводять додаткове тестування, щоб визначити, чи є серед них випадки інфікування варіантом коронавірусу Omicron.

Напередодні перший випадок нового штаму в Європі виявили в Бельгії.

Раніше деякі країни ухвалили рішення про закриття кордонів з країнами Африки через виявлення нового південноафриканського штаму коронавірусу.

Слідом за ЄС про закриття кордонів повідомив Ізраїль.

Окрім того, адміністрація Сполучених Штатів ухвалила рішення призупинити прийом приїжджих з восьми африканських країн через ризик поширення нового штаму коронавірусу.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Померла заступниця міністра освіти Любомира Мандзій

     • 26884 переглядiв

    В Україні запалюють свічку пам'яті про жертв голодоморів

     • 55671 переглядiв

    БК "Київ-Баскет" підсилився колишнім баскетболістом "Гамбурга"

     • 18014 переглядiв