ukenru
pershi-rosiyski-mirotvortsi-zalishili-kazakhstan

Перші російські "миротворці" залишили Казахстан

 • 17529 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Перші підрозділи російських "миротворців" зі складу контингенту ОДКБ сьогодні покинули Казахстан і на літаках ПКС РФ прямують до Росії. Про це повідомили журналістам у Міноборони РФ, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата

"Перші підрозділи російських десантників зі складу колективних миротворчих сил ОДКБ в Республіці Казахстан здійснили навантаження штатної техніки та особового складу в літаки військово-транспортної авіації ПКС Росії і вилетіли з аеропорту "Алмати" в пункт постійної дислокації", - сказали у відомстві.

Деталі

Відзначається, що чотири літаки військово-транспортної авіації Іл-76 доставлять підрозділи російських десантників в Іванівську область.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що в казахстанському місті Алмата почалося виведення миротворчого контингенту Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Контекст

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня в країні вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: з 60 тенге до 120 за літр.

Через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів на всій території Республіки надзвичайний стан.

Пізніше він відправив уряд Казахстану у відставку і доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, бензин і дизель.

Для придушення заворушень Токаєв покликав на допомогу сили ОДКБ. Росія направила в Казахстан приблизно 3 тис. військових. Також війська ввели Киргизстан, Білорусь і Вірменія.

Українські Національні Новини

Новини Світу