ukenru
persha-posadka-vaksu-apelyatsiyna-palata-zmenshila-strok-pozbavlennya-voli-deputatu-kiyivoblradi

Перша "посадка" ВАКСу: апеляційна палата зменшила строк позбавлення волі депутату Київоблради

 • 11957 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду змінила кваліфікацію обвинувачення депутата Київської обласної ради VII скликання Олександра Мефодія, та зменшила йому строк покарання з 5 років позбавлення волі до 2 років й 6 місяців. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу суду.

"За результатами судового розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу одного із захисників та змінила вирок суду першої інстанції. Зокрема, з вироку виключено посилання на вимагання як кваліфікуючу ознаку одержання обвинуваченим неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та перекваліфіковано дії особи з ч. 3 на ч. 2 ст. 369-2 КК України і призначено йому покарання у виді двох років шести місяців позбавлення волі. У решті вирок залишено без змін", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд засудив до 5 років позбавлення волі з частковою конфіскацією майна депутата Київської обласної ради Олександра Мефодія, якого підозрюють в отриманні 5 тисяч доларів хабара.

Як повідомлялося, в ході досудового розслідування встановлено, що протягом лютого-квітня 2019 року обвинувачений вимагав і отримав неправомірну вигоду в сумі 5 тис. дол. США за вплив на співробітників правоохоронних органів з метою повернення майна, вилученого у приватного підприємця.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП