persha-osobysta-zustrich-z-pochatku-shyrokomasshtabnoho-vtorhnennia-kuleba-sohodni-zustrinetsia-iz-siiiarto

"Перша особиста зустріч з початку широкомасштабного вторгнення": Кулеба сьогодні зустрінеться із Сійярто

 • 34558 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба проведе свою першу особисту зустріч з угорським колегою Петером Сійярто з часу російського вторгнення, обговоривши зміни до українського законодавства про мови національних меншин на прохання Угорщини. Кулеба підкреслив, що українське законодавство відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у понеділок журналістам перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ, що сьогодні вперше з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну особисто зустрінеться з угорським колегою Петером Сійярто, пише УНН.

Сьогодні я зустрічаюся з міністром закордонних справ Угорщини. Це буде наша перша особиста зустріч з початку широкомасштабного вторгнення. І я думаю, що сам факт говорить сам за себе: ми продовжуємо діалог, ми говоримо з Угорщиною. Як я щойно сказав, Україна змінила законодавство про освіту та використання мов національних меншин так, як хотіла Угорщина. І цей факт потрібно поважати

- сказав Кулеба.

З його слів, у рішенні Єврокомісії було чітке формулювання, що Україна має привести своє законодавство у відповідність з рекомендаціями Венеціанської комісії.

"І всі ключові рекомендації Венеціанської комісії імплементовано в українське законодавство. Я вважаю, що гра повинна бути чесною... Якщо нам говорять щось зробити, і ми це робимо, це має бути зареєстровано як результат і прийнято та служити основою для ухвалення подальших рішень", - зазначив голова МЗС.

Щодо зустрічі Президента України Володимира Зеленського в Аргентині з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, Кулеба зазначив, що "не був присутній на цій короткій розмові". "І я не можу поділитися атмосферою", але справді між ними був обмін коментарями, вказав Кулеба.

Нагадаємо

Зі слів Кулеби, делегація України приділить ключову увагу переговорів та виступів у Брюсселі чотирьом пріоритетним рішенням щодо України, які очікуються цього тижня: рішення Євроради щодо відкриття переговорів про вступ України до ЄС, схвалення довгострокової програми підтримки України на 2024-2027 роки, фінансування військової допомоги для нашої держави та ухвалення 12 пакету санкцій ЄС проти рф.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Реєстр декларацій відкрито: хто з міністрів подав декларації

     • 31372 переглядiв