ukenru
persha-khresna-khoda-epifaniy-zaprosiv-vsikh-do-mikhaylivskogo-monastirya

Перша хресна хода: Епіфаній запросив всіх до Михайлівського монастиря

 • 11605 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Блаженніший Митрополит Епіфаній під час урочистої промови з нагоди 1031-річчя Хрещення Руси-Україні, після хресної ходи запросив вірян до Михайлівського Золотоверхого монастиря, передає кореспондент УНН.

"Ми з вами сьогодні вирушили в наш перший після об’єднання українських хресний хід. Сьогодні ми молимось, щоб Господь надав нам надалі єдність, щоб в Україні запанував Мир, щоб в Україні була злагода. Тому сьогодні я висловлюю щиру подяку кожному з вас, хто взяв участь у нашому українському хресному ході", - сказав Митрополит.

З його слів, сьогодні можна побачити невимовну радість людей, яка засвідчує що "ми – єдині".

"Це засвідчує, що ми і надалі будемо спільно розбудовувати вже визнану Єдину помісну Українську Православну Церкву. Зараз на завершення всі ми йдемо до Михайлівського Золотоверхого монастиря – нашого центрального кафедрального собору, де кожен матиме можливість долучитись і продовжити наше всеукраїнське свято", - наголосив священнослужитель.

Як повідомляв УНН, сьогодні у Києві, 28 липня, з 7:00 до 13:30 обмежать рух транспорту у зв’язку з проведенням масових заходів, присвячених хрещенню Київської Русі-України. 

Нагадаємо, урочистий хресний хід представників ПЦУ від Софіївського собору до пам’ятника Князю Володимиру з нагоди 1031-річчя Хрещення Руси-Україні розпочався у столиці після 11:00.

Українські Національні Новини

Суспільство