ukenru
perevischennya-kontsentratsiyi-zabrudnyuyuchikh-rechovin-u-povitri-nemaye-minekoenergo

Перевищення концентрації забруднюючих речовин у повітрі немає – Мінекоенерго

 • 15806 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. За даними гідрометеорологічних організацій, перевищення концентрації забруднюючих речовин у повітрі по Україні немає. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Кабміну.

"За даними гідрометеорологічних організацій, мережі концентрації оксиду вуглецю в останні дні залишались у своїх звичних параметрах та концентрації забруднювальних речовин у повітрі по Україні не зареєстровано", - йдеться в повідомленні.

Осінні погодні умови, такі як тумани, наявність приземних інверсій можуть сприяти накопиченню забруднювальних речовин. Але, за даними спостережень на мережі моніторингу Гідрометслужби, в останні дні високих рівнів забруднення оксидом вуглецю не зафіксовано.

Вміст оксиду вуглецю у повітрі в період 15-21 жовтня 2019 року при середньодобовій граничній допустимій концентрації 5,0 мг/м3 повітря не перевищив показники у жодній області України.

"Ми розуміємо занепокоєння населення України, але хочу запевнити - перевищення концентрації забруднюючих речовин у повітрі немає! Всі показники в межах норми", - наголосив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель.

За його словами, Мінекоенерго буде працювати над покращенням якості моніторингу стану повітря в Україні та швидкістю інформування населення у випадку критичних ситуацій.

"На даний момент найбільша проблема у застарілості обладнання та відсутності фінансування сектору протягом всіх минулих років. Ми плануємо створити онлайн систему моніторингу та вчасно реагувати на подібні ситуації", - сказав Оржель.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда сказав, що у деяких великих містах України відбулося перевищення гранично-допустимої концентрації оксиду вуглецю у повітрі, проте нічого незвичайного в Україні стосовно забруднення повітря не сталося.

Українські Національні Новини

Суспільство