perevirki-viyskkomiv-trivatimut-do-kintsya-veresnya-golova-nazk

Перевірки "військкомів" триватимуть до кінця вересня – голова НАЗК

 • 730695 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив, що НАЗК планує завершити перевірки українських військкомів до кінця цього кварталу, тобто до кінця вересня, передає УНН.

Цитата

"Ми плануємо завершити перевірки до кінця цього кварталу. Всього 1395 військкомів займають керівні посади. Десяту частину цих військкомів ми зараз перевіряємо. Вже є перші результати. Наступного тижня оголосимо наступні результати", — сказав голова НАЗК.

Деталі

Водночас Новіков додав, що перевірки свідчать про те, що більшість працівників ТЦК є доброчесними. Перевірки свідчать, що лише деякі працівники зловживають своїм становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЗвільнення військкомів почнеться з обласного рівня - представник президента у парламенті

Також він уточнив, що в Україні звільнили не всіх воєнкомів і не всіх керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки

Цитата

"Рішення РНБО, яке вчора було проголосоване, передбачає рекомендацію ОВА щодо звільнення лише керівників обласних ТЦК. Однак, звільнити людей, це не значить не допустити їх до корупційної служби. Тому реєстр корупціонерів і реєстр декларацій - ключові джерела для розуміння, чи доброчесна людина приступає до виконання обов’язків", - повідомив Андрій Новіков.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що було вирішено звільнити всіх обласних “воєнкомів”. Реалізувати це рішення повинен Головком Залужний. Перед призначенням нових керівників ТЦК буде перевірка СБУ. Списки людей, які замінять звільнених обласних «воєнкомів» вже є. До них входять військові, які “були в окопах і знають, що таке війна”.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні з’явилась марка, присвячена прикордонникам

     • 1002344 переглядiв

    На острові Зміїний встановили прикордонний знак

     • 1007318 переглядiв