perevertaye-isnuyuchi-teoriyi-kosmologiyi-viyavili-shist-davnikh-megagalaktik

Перевертає існуючі теорії космології: виявили шість давніх мегагалактик

 • 1537667 переглядiв

Деталі

Вважається, що галактики, виявлені телескопом Джеймса Вебба, датуються періодом близько 600 мільйонів років після Великого вибуху.

Хоча телескоп помітив старіші галактики, які датуються 300 мільйонами років від початку Всесвіту, розмір і зрілість мегагалактик приголомшили вчених.

Астрономи подумали, що помилилися, коли помітили "монстрів".

Провідний дослідник Іво Лаббе з Технологічного університету Суінберна в Австралії сказав: «Хоча більшість галактик у цю епоху все ще маленькі і лише поступово збільшуються у розмірах з часом, є кілька монстрів, які швидко досягають зрілості. Чому це так чи як це працюватиме, невідомо».

"Ми були вражені, трохи не повірили", - сказав пан Лаббе.

За словами вчених, які опублікували свої результати в журналі Nature, шість галактик важать у мільярди разів більше, ніж наше Сонце.

Але вважається, що вони надзвичайно компактні, вміщуючи стільки ж зірок, скільки Чумацький Шлях, але у відносно крихітній частині простору.

Джоель Лежа з Університету штату Пенсільванія, який брав участь у дослідженні, сказав, що це відкриття «перевертає те, що багато хто з нас вважав усталеною наукою».

"Виявляється, ми виявили щось настільки несподіване, що це фактично створює проблеми для науки. Це ставить під сумнів всю картину раннього формування галактик", - сказав він.

Існуючі теорії припускають, що після періоду швидкого розширення Всесвіт витратив кілька сотень мільйонів років на охолодження, достатнє для того, щоб газ злився і зхлопнувся в перші зірки і почали формуватися галактики. Цей період відомий як темні віки.

Дослідницька група все ще чекає на офіційне підтвердження існування галактик за допомогою чутливої спектроскопії. Лежа сказав, що деякі об'єкти можуть бути не галактиками, а прихованими надмасивними чорними дірами.

У той час як деякі з них можуть виявитися меншими, «шанси хороші, що принаймні деякі з них виявляться» галактичними гігантами, сказав Лаббе. «Наступний рік покаже», - додав він.

Нагадаємо

Астрономи виявили чорну діру-"втікачку" зі шлейфом із зірок.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі