perekidannya-rosiyskikh-viyskovikh-na-teritoriyu-bilorusi-ekspert-rozpoviv-chi-mozhliviy-nastup-z-pivnochi

Перекидання російських військових на територію білорусі: експерт розповів, чи можливий наступ з півночі

 • 225263 переглядiв

Цитата

«Зараз відбувається перекидання окремих мобілізованих на територію білорусі. На мою думку, це відбувається для використання білоруських полігонів для підготовки російських мобілізованих. Поки перекинуто 150 військовослужбовців з автомобільною технікою. Тож якщо говорити про 9 тисяч, то таке ще довго буде відбуватися. Щодо використання білорусі для суходольного наступу – наразі це достатньо ускладнено з огляду на брак живої сили на тій ділянці», – розповів Згурець.

Деталі

Чи може білоруська армія вступити у війну проти України – експерт вважає, що поки цей сценарій виглядає малоймовірним, адже білорусь почала віддавати частину своєї техніки російській армії.

«Зараз це дивно виглядає, тому що сюди перекидаються "мобіки" без нічого, а білорусь передає техніку російській армії. Я думаю, що лукашенко буде й далі грати в гру, де начебто демонструє лояльність до планів путіна, а з іншого боку побоюється втягуватися в активні бойові. Адже це буде пов’язано і з поразкою його армії, і, власне, з крахом його політичного режиму», – вважає експерт.

Нагадаємо

Начальник департаменту міжнародного військового співробітництва міноборони білорусі валерій ревенко повідомив, що трохи менше 9 тисяч російських військовослужбовців прибудуть до білорусі в межах розгортання спільного "регіонального угруповання військ".

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ще плюс 530: Генштаб оновив дані про знищених окупантів

     • 163170 переглядiв

    У Броварах працює ППО – мер

     • 125551 переглядiв

    Ворог продовжує атакувати Київщину - голова ОВА

     • 140126 переглядiв

    Від рук російських окупантів в Україні загинуло вже 425 дітей

     • 157848 переглядiв

    У Харкові зупинили метро через обстріли

     • 172285 переглядiв