ukenru
perekhidniy-period-brexit-mozhe-zatyagnutisya-na-kilka-rokiv-bloomberg

Перехідний період Brexit може затягнутися на кілька років - Bloomberg

 • 8189 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Перехідний період Brexit може затягнутися на кілька років і тривати довше, ніж очікувалося, оскільки новий митний режим не зможе вступити в силу негайно. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на високопоставлених британських чиновників, передає УНН.

Так, причиною затягування перехідного періоду є розробка нового митного режиму для британських товаровиробників. Повідомляється, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей вже відчуває сильний тиск з боку партій всередині її фракції.

Мей, спільно з британським Кабінетом міністрів, тепер повинні прийняти два ключових рішення: по-перше, яку митну угоду вони хочуть укласти з Європейським Cоюзом, і які тимчасові заходи будуть застосовуватися до тих пір, поки нова система не буде працювати.

Джерела на умовах анонімності кажуть, що найбільш вірогідним сценарієм розвитку подій є продовження членства Британії в Митному союзі з ЄС до кінця 2020 року.

Нагадаємо, міністр з питань Brexit Девід Девіс заявив, що у нього немає "суттєвих заперечень" проти ідеї угоди Великої Британії з Європейським союзом на кшталт тієї, яку ЄС підписав з Україною.

Українські Національні Новини

Новини Світу