ukenru
peregovoriv-zelenskogo-ta-putina-zavtra-chi-pislyazavtra-ochikuvati-ne-varto-podolyak

Переговорів Зеленського та путіна "завтра чи післязавтра" очікувати не варто - Подоляк

 • 152266 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Переговори Президента України Володимира Зеленського з російським диктатором володимиром путіним саме сьогодні все ж таки не на часі. Про це сказав "Радіо Свобода" радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, пише УНН.

Цитата

"Я не бачу, що сьогодні це можна зробити буквально завтра чи післязавтра, як про це каже Туреччина... На жаль, нам треба трішки почекати. Переговори двох президентів саме сьогодні все ж таки не на часі. Трішки пізніше, певно, вони будуть", - сказав Подоляк.

Деталі

Подоляк зазначив, що вони хочуть, щоб позиції України на цих переговорах були дуже і дуже потужними.

"У нас просто Президент вольовий: тобто він хоче приїхати на переговори і поводити себе так, як він має себе поводити, – як лідер дійсно глобального плану. І він має мати дуже потужну юридичну позицію. Ми маємо її підготувати", - зазначив Подоляк.

Окрім того, він повідомив, що переговорний процес іде більш повільно, тому що після Стамбульського комюніке ми отримали абсолютно вичерпні матеріали про прямі воєнні злочини російської федерації у Київській області: у цілій низці наших міст і селищ.

"Це – перше, що суттєво повпливало на емоційний фон. Друга складова – у російської федерації (хто б що не говорив) ще достатньо ресурсів, щоб проводити активні бойові дії на сході країни. І вони хочуть отримати певні тактичні перемоги для того, щоб показати, що воювати вони вміють, щоб їх продовжували боятись. Поки що я не бачу підстав для очної зустрічі", - розповів Подоляк.

Доповнення

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявляв, що у Туреччині сподіваються, що зустріч Президента України Володимира Зеленського з російським диктатором володимиром путіним відбудеться найближчими днями.

Зеленський раніше заявив, що не боїться зустрічатися з володимиром путіним на території третіх країн.

Українські Національні Новини

Політика