ukenru
peregovori-z-rf-vidbuvatimutsya-z-surkovim-chi-bez-volker

Переговори з РФ відбуватимуться з Сурковим чи без - Волкер

 • 10377 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Сполучені Штати готові вести з Росією переговори щодо України з будь-яким представником, якого обере Кремль. Про це під час прес-конференції в Слов’янську сказав спецпредставник США з питань України Курт Волкер, передає УНН.

"У нас не було офіційних повідомлень від російської сторони про це. Він (Сурков – ред.) був призначений російським представником в цих переговорах, з яким у нас було кілька зустрічей минулого року. Ми хочемо, щоб Росія серйозно поставилась до пропозицій щодо введення миротворчої місії за мандатом ООН, завдяки якій були б створені умови для мирного врегулювання, безпеки і виконання мирних домовленостей. Коли Росія буде готова до цього, ми готові будемо зустрітись, і може бути з паном Сурковим, або з будь-яким іншим представником, якого Росія вирішить призначити", - сказав спецпредставник США.

Коментуючи діалог з Росією, він зазначив, що вважає важливим тримати відкритими двері для розв’язання конфлікту.

"Хоча Росія поки не вирішила скористатися цими дверима, ми тримаємо їх відкритими", - додав він.

Нагадаємо, за інформацією деяких ЗМІ, помічник президента РФ Владислав Сурков, який відповідає за український напрямок і співпрацю з Абхазією і Південною Осетією, може покинути свою посаду.

Українські Національні Новини

Політика