peredavali-dani-pro-osoboviy-sklad-roztashuvannya-tekhniki-zsu-dvom-zhitelyam-donechchini-ogolosheno-pidozru

Передавали дані про особовий склад, розташування техніки ЗСУ: двом жителям Донеччини оголошено про підозру

 • 93039 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Донецька обласна прокуратура повідомила про підозру у державній зраді двом жителям Краматорська та Покровського району. Повідомляється, що вони передавали дані про особовий склад, розташування техніки і фортифікаційних споруд ЗСУ, пише УНН з посиланням на сайт Офісу генерального прокурора України.

Деталі

За даними слідства, з лютого по березень 2022 року чоловік та жінка через месенджери передавали російським окупантам інформацію щодо місць дислокації особового складу, розташування фортифікаційних споруд і техніки ЗСУ та інших військових формувань в районах Краматорська та Запоріжжя.

Підозрювані надсилали фото та відео, а також скріншоти "Google Maps" з відміченими локаціями та схематичними зображеннями представникам головного управління генштабу збройних сил та фсб рф.

"Злиті" дані стосувались способів блокування та перешкоджання опору українських захисників на острові Хортиця у Запоріжжі.

Наразі жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи, а чоловіку - з альтернативою внесення застави.

Нагадаємо

На Луганщині начальниці одного з відділів Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної військово-цивільної адміністрації оголосили підозру в колабораціонізмі.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Мелітопольському районі повідомляють про "бавовну"

     • 149008 переглядiв

    Японія звинуватила китайські кораблі у вторгненні

     • 181404 переглядiв