peredavala-rf-oboronni-rozrobki-i-koriguvala-obstrili-sbu-vikrila-zradnitsyu-na-pidpriyemstvi-raketno-kosmichnoyi-galuzi-u-dnipri

Передавала рф оборонні розробки і коригувала обстріли: СБУ викрила зрадницю на підприємстві ракетно-космічної галузі у Дніпрі

 • 204080 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Контррозвідники СБУ викрили співробітницю одного з підприємств ракетно-космічної галузі у Дніпрі. Зрадниця передавала спецслужбам рф інформацію про новітні українські розробки у воєнній сфері та стан реалізації державних оборонних замовлень України, а також коригувала ракетні обстріли по місту. Про це інформує УНН з посиланням на сайт СБУ.

Деталі

Слідчі встановили, що 62-річна жителька Дніпра пішла на співпрацю зі спецслужбами рф через свої проросійські погляди. Повідомляється. що жінка чекала приходу "русского міра" на Дніпропетровщину і всіляко демонструвала свою проросійську позицію у соцмережах.

"Задокументовано, що вона передавала інформацію про військові оборонні розробки ворожим спецслужбам із червня 2022 року. І це при тому, що її чоловік і син також працюють на вказаному підприємстві та задіяні у розробці й модернізації військового озброєння і ракетної техніки", - йдеться в повідомленні.

СБУ встановила, що контактною особою жінки був кадровий співробітник фсб рф, який використав її проросійські погляди для вербування. Під час обшуків слідчі Служби безпеки вилучили засоби комунікацій та комп‘ютерну техніку, які використовувалися для протиправної діяльності.

Наразі жінці повідомлено про підозру за фактом державної зради. Судом планується обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо

На Херсонщині Служба безпеки України затримала рецидивіста, який намагався підірвати боєприпаси ЗСУ.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Злива в Ужгороді частково підтопила дороги

     • 224304 переглядiв