peredaite-avto-viiskovym-spivzasnovnytsia-konkordu-prosyt-fhvfo-ne-prodavaty-bronovane-avto-banku-z-auktsionu

Передайте авто військовим: співзасновниця "Конкорду" просить ФГВФО не продавати броньоване авто банку з аукціону

 • 27643 переглядiв

Співзасновниця "Конкорду" просить ФГВФО не продавати броньоване авто банку з аукціону

Співзасновниця банку "Конкорд" Олена Сосєдка звернулася до Фонду гарантування вкладів фізосіб з тим, аби вони не проводили аукціон з продажу броньованого інкасаторського авто банку, а передали це авто військовим. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук, передає УНН.

Банк "Конкорд" перебуває в управлінні ФГВФО з моменту оголошення рішення НБУ про ліквідацію банку. Наразі, за інформацією Фонду, уже тривають виплати вимог 9-ї черги кредиторів (акціонери та пов’язані з банком особи) – це остання черга. На момент початку процедури ліквідації банк був прибутковим і для проведення усіх виплат немає потреби в продажі активів. Однак, ФГВФО вирішив провести аукціон з продажу інкасаторського авто банку.

"Ми з подивом дізналися, що ФГВФО планує продати інкасаторське авто "Конкорду".

Броньований Volkswagen Transporter – єдине інкасаторське авто, яке залишив собі банк після початку повномасштабної війни – усі інші авто були передані на потреби військових Дніпропетровській ОВА", - написала Олена Сосєдка на своїй сторінці.

На офіційному сайті Фонду гарантування дійсно розміщена інформація про проведення 3 січня 2024 року торгів з продажу вантажного малотонажного фургону - В Volkswagen Transporter, (спеціалізований з панцерованим захистом ПХСА-3, рік випуску – 2013 року). До авто також додаються шини, розвантажувальні жилети та захисні плити до них, що належать банку "Конкорд".

"Ми звертаємося до Фонду з тим, щоб і це авто було передане військовим, адже завдяки броні такі машини здатні виконувати операції, пов’язані з під’їздом безпосередньо "на нуль".

Благодійність, для нашої команди, є нормою життя. Ми розраховуємо, що Фонд дослухається до нашого прохання і врахує потреби військових", - написала Олена Сосєдка.

Вона також додала, що акціонери банку готові на зменшення належних їм виплат на суму вартості авто.

"Хочу додати, що акціонери готові до того, що з виплат, які належать їм після реалізації активів банку, буде вирахувана вартість авто. Хоча ми взагалі не бачимо потреби в реалізації активів банку, адже "Конкорд" був прибутковим, і грошей вистачає для проведення усіх розрахунків. Це підтверджується й тим, що наразі вже триває виплата за вимогами 9 (останньої) черги вимог кредиторів (акціонери та пов’язані з банком особи).

Ми підготували і передали звернення до ФГВФО. Віримо у справедливість!" - йдеться у дописі.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі