ukenru
peredacha-ukrayini-zakhoplenikh-kateriv-buksiri-pribuli-v-rayon-ochikuvannya

Передача Україні захоплених катерів: буксири прибули в район очікування

 • 9733 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Близько 4:00 у понеділок українські буксири, які мають доставити захоплені РФ у районі Керченської протоки у листопаді минулого року катери "Бердянськ", "Нікополь" та буксир "Яни Капу" прибули в район очікування на передачу суден Україні. Про це повідомив на сторінці Facebook голова спостережної ради Майдану закордонних справ Андрій Клименко, передає УНН.

"Моніторингова група "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень", редакції BlackSeaNews та "Майдану закордонних справ" повідомляє, що близько 4:00 (київський час) 18.11.2019 буксири прибули в район очікування, де має відбутися передача захоплених кораблів ВМСУ (мапа 1)", - повідомив він.

За даними Клименка, вона знаходиться на відстані 18 миль (33,3 км) строго на південь від мису Опук, що на Керченському півострові, тобто в нейтральних водах. "Приблизно в 10 милях (18,5 км) на схід знаходиться точка, де майже рік тому відбулося захоплення українських військових катерів та буксира ВМСУ (мапа 2)", - додав він.

Нагадаємо, вранці 18 листопада командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко повідомив УНН, що повернення Україні захоплених РФ суден йде за планом.

Українські Національні Новини

Політика