pentahon-zapustyv-vebsait-dlia-vidstezhennia-amerykanskoi-viiskovoi-dopomohy-ukraini

Пентагон запустив вебсайт для відстеження американської військової допомоги Україні

 • 29492 переглядiв

Міністерство оборони США запустило веб-сайт під назвою "Нагляд за Україною", щоб забезпечити прозорість і підзвітність американської зброї та допомоги, що надсилається в Україну, і зняти занепокоєння республіканців щодо нагляду за нею.

Міністерство оборони Сполучених Штатів у вівторок 19 березня запустило інтернет-сайт, на якому можна відстежувати американську зброю та обладнання, передані Україні. Про це пишуть американські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Новий веб-сайт, запущений у координації з Генеральним інспектором Державного департаменту США та Агентством США з міжнародного розвитку, з’явився на тлі того, що республіканці Конгресу продовжують затримувати нове фінансування для України та сумніваються, чи ведеться належний облік зброї, що постачається до Україна.

Вебсторінка має назву Ukraine Oversigh.

Тут представлена інформація стосовно роботи 20 американських агентств із нагляду, відомих як Міжвідомча робоча група з нагляду за Україною. Зокрема вони стежать за тим, аби надану допомогу використовували за призначенням, та попереджають можливі махінації та зловживання.

На веб-сайті є сторінка привітання, доповнена відео, де описані зусилля Міжвідомчої робочої групи з нагляду за Україною та пояснені передумови створення наглядового проекту.

Представники Міністерства оборони, штату та USAID висловили важливість підзвітності та прозорості щодо такої допомоги, включаючи очікування, що персонал OIG, який зараз працює на місцях поза межами Посольства США в Києві, буде негайно повідомлений про звинувачення у тому, що кошти та обладнання США були використані не за призначенням або зазнали інших неправомірних дій. Ми продовжуватимемо оновлювати цей вебсайт найновішою інформацією про незалежний нагляд за допомогою Сполучених Штатів для України.

– йдеться в коментарі на сайті.

На веб-сайті також міститься контактна інформація для повідомлень про будь-які факти шахрайства, марнотратства чи зловживань, пов’язаних з допомогою Україні.

Республіканці давно піднімали питання про мільярди доларів, які прямують в Україну, включно з тим, чи існує належний нагляд. Офіс Storch виявив деякі проблеми з відстеженням допомоги Україні, але не виявив явних проблем, пов’язаних з марнотратством, шахрайством або зловживанням.

Діана Шоу, виконувач обов’язків генерального інспектора Державного департаменту, сказала, що "нагляд за Україною є пріоритетом номер один", вітаючи новий веб-сайт як новий інструмент, "щоб тримати американських платників податків в курсі".

Ми раді, що цей важливий ресурс — централізований вебсайт, який демонструє вражаючий обсяг і широту нашого загальнодержавного нагляду за відповіддю США на безпрецедентну війну Росії в Україні — тепер доступний для наших зацікавлених сторін. 

— заявила Діана Шоу.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У російський курську та бєлгороді "бавовна": що відомо

     • 36131 переглядiв