pentahon-zaiavyv-pro-prodovzhennia-rozrobky-novoi-rakety-sentinel

Пентагон заявив про продовження розробки нової ракети Sentinel

 • 27053 переглядiв

Пентагон оголосив про продовження програми розробки ракет Sentinel, незважаючи на збільшення вартості на 81% до 151 мільярда доларів, посилаючись на її важливість для національної безпеки.

Перевірку розробки ракети розпочали на тлі повідомлень про подорожчання проекту. На початку липня джерела розповіли Bloomberg, що вартість програми зі створення Sentinel зросла на 81% і становила $151 млрд. Джерела Reuters заявили, що проект подорожчав до $160 млрд, передає УНН.

Деталі

У Пентагоні повідомили, що американське законодавство вимагає згортати роботи при перевищенні кошторису на 25%, але робить виняток для проектів особливо значущих для національної безпеки.

Перевірка робіт над створенням ракети Sentinel, яку провів заступник міністра оборони із закупівель та матеріально-технічного забезпечення Вільям Лаплант , підтвердила значущість програми для нацбезпеки, зазначили у відомстві.

Лаплант заявив про відсутність альтернатив проекту та назвав обґрунтованим зростання вартості робіт. За його словами, у Міноборони США повністю усвідомлюють масштаби витрат на нову міжконтинентальну ракету, але бачать ризики у відмові від модернізації.

Доповнення

Заступник міністра також доручив Збройним силам реструктурувати програму та "забезпечити наявність відповідної структури управління для контролю витрат", уточнює РБК.

Sentinel - програма зі створення нової МБР з ядерною головною частиною, вона прийде на зміну LGM-30G Minuteman III, яка стоїть на озброєнні ВПС США з 1970 року. Виробник – корпорація Northrop Grumman. Планується, що Minuteman III буде повністю замінено Sentinel до середини 2030-х.

За інформацією Пентагону, загальні витрати на проект становитимуть майже $141 млрд. Ця сума на 81% більша за оцінки, прийняті в попередньому рішенні за програмою у вересні 2020 року.

У Пентагоні оголосили додатковий пакет допомоги Україні на 2,2 млрд доларів: що він включатиме03.07.24, 21:48

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ростовську область атакували десятки дронів

     • 21416 переглядiв

    Путін та Моді провели неформальну зустріч у Ново-Огарьово

     • 31748 переглядiв

    Удар по "Охматдиту": ФРН прийме на лікування дітей з України

     • 30516 переглядiв