ukenru
pentagonu-u-dopovidi-pro-rf-poradili-zmitsnyuvati-zvyazki-z-ukrayinoyu

Пентагону у доповіді про РФ порадили зміцнювати зв'язки з Україною

 • 12886 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Росія продовжує вести "гібридну війну" і розширювати свій вплив по всьому світу. Для протистояння поширенню російського впливу в Європі США повинні зміцнювати свої зв'язки з європейськими країнами і особливу увагу приділити, зокрема, Україні, вважають автори доповіді "Російські стратегічні наміри" (Russian Strategic Intentions), підготовленої для міністерства оборони США, повідомляє УНН з посиланням на Голос Америки.

Документ на 137 сторінках, у якому вказано, що західні країни на чолі з США повинні розробити комплексну стратегію для протистояння російському впливу, готували понад два десятки експертів з багатьох аналітичних центрів США. Доповідь була здана Пентагону у травні, але її зміст став відомим публіці зовсім недавно.

Для протистояння поширенню російського впливу в Європі, як зазначають автори доповіді, США повинні продовжувати зміцнювати свої зв'язки з європейськими країнами, підтримуючи політичний лібералізм і демократичні інститути. Особлива увага повинна бути приділена Болгарії, Румунії та Україні.

Автори також зазначають, що підхід Заходу повинен бути сфокусований на стримуванні Росії, але провокування її потрібно уникати. Так, низку авторів вважає, що НАТО не повинен приймати найближчим часом до своїх лав нових членів, наприклад, Україну, або посилювати свій вплив у таких нейтральних країнах, як Фінляндія.

Експерти радять посилювати співпрацю з країнами, які не є членами Північноатлантичного Альянсу, через партнерські програми, схожі на "Європейську політику сусідства" Європейського Союзу. У той же час НАТО повинен зміцнювати військовий потенціал на своєму східному кордоні.

Нагадаємо, у Конгресі США затвердили законопроекти на 700 млн доларів для України.

Українські Національні Новини

Політика