pentagon-zanizhuvav-kilkist-zhertv-sered-tsivilnikh-pri-aviaudarakh-ssha-nyt

Пентагон занижував кількість жертв серед цивільних при авіаударах США – NYТ

 • 18613 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Американські військові перед нанесенням авіаударів по Іраку, Сирії та Афганістані часто невірно оцінювали обстановку. Кількість жертв серед мирного населення була значно більшою, ніж та, яку в офіційних даних вказував Пентагон. Про це УНН повідомляє з посиланням на New York Times.

Цитата

"Розслідування, засноване на більш ніж 1300 документах з прихованого архіву Пентагону, показує, що з 2014 року американська повітряна війна страждає через глибоко недосконалі розвіддані, поспішні і неточні прицілювання і загибель тисяч мирних жителів, багато з яких-діти", - говориться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що кількість смертей серед цивільного населення значно занижена.

За підрахунками військових, 1417 мирних жителів загинули в результаті авіаударів при боротьбі з угрупованням ІДІЛ в Іраку і Сирії. З 2018 року в Афганістані в результаті повітряних операцій США загинуло не менше 188 мирних жителів.

Але The Times виявила, що кількість загиблих серед цивільного населення була значно вищою.

Повідомляється, що всього 12% подібних випадків були розслідувані, причому, значна частина розглядів була припинена через неповні або невірні свідчення.

Доповнення

Військово-повітряні сили США завдали кілька авіаударів по пункту прикордонного контролю на сході Сирії, використовуваним проіранським ополченням.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Азербайджан передав Вірменії ще 10 військовослужбовців

     • 25675 переглядiв

    В Україні вже 3,6 млн випадків COVID-19, за добу - 3 602

     • 19030 переглядiв