ukenru
pentagon-vidpravlyaye-10-500-viysk-do-yevropi

Пентагон відправляє 10 500 військ до Європи

 • 120936 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Пентагон оголосив у п'ятницю, що нові війська армії США будуть направлені на заміну 10 500 додаткових сил, які Сполучені Штати направили до Європи після вторгнення росії в Україну для підтримки східного флангу НАТО та Балтії, сигналізуючи про те, що тимчасове нарощування військ, ймовірно, стане постійним. Про це повідомляє The New York Times, передає УНН.

Деталі

Загальна кількість американських військ у Європі залишиться на рівні близько 100 000 в результаті ротації сил один на один протягом найближчих тижнів і місяців, заявив прес-секретар Пентагону Джон Кірбі.

Маючи прихильність до зміцнення сил НАТО, американські військові чиновники вказують на те, що, хоча Сполучені Штати залишаються осторонь війни в Україні, вони без вагань діятимуть, якщо президент росії володимир путін зверне свій погляд на члена НАТО.

Нагадаємо

США вимагають від Греції надати Україні озброєння, зокрема: радянські ЗРК С-300, деякі системи ППО та бронемашини. У відповідь Афіни хочуть компенсувати системи на островах Лесбос, Хіос і Родос, щоб протистояти загрозі з боку Туреччини.

Українські Національні Новини

Новини Світу