ukenru
pentagon-rf-i-kitay-stanovlyat-zagrozu-dlya-mizhnarodnogo-poryadku

Пентагон: РФ і Китай становлять загрозу для міжнародного порядку

 • 12284 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. На тлі зростаючої китайської економічної потужності і російської агресії, що представляє загрозу для глобальної безпеки, європейські союзники повинні взяти на себе більше зобов'язань щодо забезпечення безпеки в світі. Про це заявив міністр оборони США Марк Еспер, виступаючи в четвер у Королівському Об'єднаному інституті оборонних досліджень, передає УНН із посиланням на пресслужба Пентагону.

Так, за словами Еспера, політичні та економічні важелі Китаю вже підривають суверенітет деяких країн, а російське вторгнення в Грузію, анексія Криму та порушення ДРСМД (Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності - ред.) показують, що Росія не бажає бути відповідальним міжнародним гравцем.

"Ми не можемо залишатися осторонь, поки авторитарні нації намагаються змінити глобальне середовище безпеки на свою користь за рахунок інших. Це буде сприяти продовженню агресії і зменшить нашу здатність стримувати майбутні конфлікти. Таким чином, Стратегія національної оборони Америки ясно дає зрозуміти, що конкуренція великих держав знову є головним предметом заклопотаності національної безпеки США", - сказав міністр.

За його словами, Сполучені Штати стикаються з цією проблемою, але "волелюбні країни" повинні визнати загрози своїй безпеці і взяти на себе зобов'язання внести свій внесок в забезпечення безпеки в світі.

Еспер сказав, що Європа найбільше стурбована Росією, згадавши за триваючу агресію Росії в Україні і зусилля, спрямовані на те, щоб підірвати мир у Сирії.

"Навіть у Венесуелі ми бачимо, що Росія показує прихильність дискредитованим і неспроможним режимам в спробі сприяти нестабільності. І прямо тут, в Об'єднаному Королівстві, ви добре знаєте про смертельні отруєння, які відбулися в 2006 і 2018 роках", - додав він.

"Простіше кажучи, зовнішня політика Росії продовжує ігнорувати міжнародні норми. Ось чому Сполучені Штати в консультації з нашими союзниками по НАТО розширюють присутність в Польщі і продовжують тісну співпрацю з балтійськими державами", - додав міністр.

Як повідомлялося в УНН, раніше державний секретар США Майк Помпео, перебуваючи з візитом в Казахстані, попередив про зростання впливу Китаю та Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу