pelosi-tramp-nedostatno-muzhniy-schob-davati-svidchennya-pid-chas-rozsliduvannya-6-sichnya

Пелосі: Трамп “недостатньо мужній”, щоб давати свідчення під час розслідування 6 січня

 • 149005 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Колишній президент Дональд Трамп “недостатньо мужній”, щоб підкоритися повістці Конгресу США, яка зобов’язує його дати свідчення спеціальному комітету, який розслідує його роль у нападі на Капітолій 6 січня 2021 року. Про це заявила лідерка фракції демократів у Палаті представників Ненсі Пелосі в неділю, інформує УНН.

Цитата

"Я не думаю, що він достатньо мужній, щоб з'явитися. Я не думаю, що його адвокати захочуть, щоб він з'явився, тому що він повинен давати свідчення під присягою. Ми побачимо, чи він достатньо мужній, щоб з’явитися», — сказала Пелосі в інтерв'ю MSNBC.

Деталі

У п’ятницю спеціальний комітет видав Трампу повістку, давши йому до 4 листопада надати широкий спектр документів, пов’язаних із його діяльністю до та після смертоносного нападу на будівлю Конгресу США, здійсненого 6 січня прихильниками експрезидента. Комісія також повідомила Трампа, що вона хоче, аби він з'явився для свідчень 14 листопада.

Оскільки він програв вибори 2020 року, Трамп наполягав на тому, що став жертвою широкомасштабного шахрайства на виборах, звинувачення, яке було спростовано десятками судових справ і перевірок.

Нагадаємо

6 січня група прихильників Дональда Трампа увірвалася в будівлю Конгресу США. Протестуючі вступили в зіткнення з поліцією, правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ. Десятки людей були затримані, п’ятеро людей загинули під час штурму. У столиці США була введена комендантська година, в місто ввели Національну гвардію.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міні-торнадо обрушився на північ Франції

     • 272839 переглядiв