pelosi-rozpovila-pro-zustrich-iz-zelenskim-u-kiyevi

"Америка на боці України": Пелосі про підсумки зустрічі із Зеленським у Києві

 • 142794 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським заявила, що Америка стоїть на боці України, пише УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Америка стоїть на боці України, ми стоїмо на боці України до перемоги, і ми стоїмо на боці НАТО", - сказала Пелосі журналістам у польському Жешуві після від'їзду з України.

Деталі

Пелосі повідомила, що обговорила із Зеленським гуманітарну та фінансову допомогу Україні. 

Вона сказала, що для неї було "великою честю" зустрітися із Зеленським і "передати йому послання єдності від Конгресу США та слова подяки".

Пелосі стала найвищим представником Сполучених Штатів, який відвідав Україну з початку вторгнення рф. 

Додамо

Як писав УНН, Зеленський раніше висловив подяку Сполученим Штатам та особисто Ненсі Пелосі за зусилля щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

"Дуже важливі сигнали, надані сьогодні Сполученими Штатами та президентом Байденом. Це нещодавні потужні кроки для оборони та фінансової підтримки України, а також рішення про ленд-ліз, ми вдячні за це", - сказав Зеленський.

Президент також нагородив спікера Палати орденом княгині Ольги за вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американської міждержавної співпраці, підтримку суверенної, незалежної та демократичної України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі