ukenru
pavelko-prokomentuvav-pitannya-dostupu-zhurnalistiv-ta-vbolivalnikiv-do-futbolnikh-matchiv

Павелко прокоментував питання доступу журналістів та вболівальників до футбольних матчів

 • 10652 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. На поєдинки найближчого туру футбольної Прем'єр-ліги України акредитацію отримають до 30 представників засобів масової інформації. Таку пропозицію футбольної спільноти прийняли і схвалили в Міністерстві охорони здоров'я України, передає УНН.

Рішення МОЗ прокоментував президент Української асоціації футболу Андрій Павелко. За його словами, роль ЗМІ у футбольних поєдинках складно переоцінити.

"Я дуже вдячний Міністерству охорони здоров'я і особисто міністру Максиму Степанову і головному санітарному лікарю Віктору Ляшку за те, що вони розуміють важливість повернення футболу в наше життя. А повернення журналістів - це було одне з наших головних завдань: щоб ЗМІ передавали емоції, особливо в моменти, поки вболівальники не можуть потрапити на стадіон", - сказав Павелко в ефірі програми "Футбольний формат".

Павелко додав, що найближчим часом УАФ планує повернути на стадіони та уболівальників. Але все буде залежати від епідеміологічної ситуації в країні.

"Паралельно розробляємо план повернення хоча б 25% на сектор наших уболівальників. Але, на жаль, останні зведення по коронавірусу показують, що пішло зростання захворюваності. Тому ми змушені відкласти це рішення до кращих часів.

Щойно будуть позитивні новини про те, що статистика по коронавірусу поліпшується - ми повернемося до питання повернення вболівальників на трибуни. Ми цим займаємося, і це - одне із наших основних завдань", - сказав він.

Не менш важливо для УАФ, щоб матчі УПЛ тривали, каже Павелко.

"Але, знову-таки, ми бачимо, що карантин не відійшов. Бачимо по "Карапатах", що є ризики для здоров'я і безпеки наших футболістів, тренерів і арбітрів. Саме тому ми дуже акуратно ухвалюємо рішення щодо продовження матчів, щодо повернення уболівальників на трибуни", - додав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, УАФ вдвічі збільшила допомогу регіональним футбольним асоціаціям.

Українські Національні Новини

Спорт