ukenru
patskan-rozkritikuvav-uryad-za-milyardni-nadkhodzhennya-vid-privatizatsiyi-u-byudzheti-2020

Пацкан розкритикував уряд за мільярдні надходження від приватизації у бюджеті-2020

 • 10850 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Голова Рахункової палати Валерій Пацкан вважає, що закладати у проєкт Державного бюджету мільярди гривень надходжень від приватизації державного майна – це ризик. Про це він сказав, коментуючи проєкт Закону України про Державний бюджет на 2020 рік, підготовлений Кабінетом Міністрів України до другого читання, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби РП.

"Уряд передбачає у 2020 році отримати 12 млрд грн від приватизації державного майна, що на 7 млрд грн більше, ніж до першого читання. Котрий рік поспіль бюджет недоотримує кошти від приватизації держмайна. На цьому я неодноразово наголошував. За 9 місяців поточного року план виконано лише на 3%! При запланованих 13,4 млрд грн бюджет отримав лише 400 млн гривень. Тож закладати у держбюджет-2020 мільярдні надходження від приватизації – наступати на ті самі граблі. Рахункова палата наполягала і наполягає на якісному прогнозі показників державного бюджету", – зауважив Валерій Пацкан.

Він підкреслив, що у проєкті закону враховано можливість збільшення доходів бюджету за рахунок посилення заходів габаритно-вагового контролю, про що зазначала Рахункова палата. Ці надходження збільшено на 30 млн гривень.
Крім того, уряд підтримав низку пропозицій Рахункової палати, поданих до першого читання. Так, розподілено видатки на національну безпеку і оборону між головними розпорядниками бюджетних коштів, при цьому 39,5% цих видатків передбачається за бюджетними програмами Міністерства внутрішніх справ.

Крім того, вилучено бюджетну програму на суму 4 млрд грн на здешевлення кредитів сільськогосподарським товаровиробникам для купівлі земель сільськогосподарського призначення, натомість ці кошти передбачено спрямувати на фінансову підтримку сільгосптоваровиробників.

Як повідомляв УНН, 18 жовтня Верховна Рада України ухвалила у першому читанні проект Державного бюджету на 2020 рік із пропозиціями, проголосувавши проект постанови "Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік".

5 листопада уряд вніс до Верховної Ради України доопрацьований проект Бюджету-2020, який народні депутати розглянуть у другому читанні.

Українські Національні Новини

Політика