ukenru
patskan-povidomiv-u-yakomu-segmenti-ye-riziki-nevikonannya-derzhbyudzhetu-tsogo-roku

Пацкан повідомив, у якому сегменті є ризики невиконання держбюджету цього року

 • 12961 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Враховуючи бюджетну звітність за січень-квітень 2020 року, є значні ризики невиконання держбюджету у частині надходжень. Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає УНН із посиланням на пресслужбу РП.

"Бюджетна звітність за січень–квітень свідчить про значні ризики невиконання Державного бюджету України у 2020 році, насамперед у частині надходжень", - зазначив Пацкан.

Зазначається, що враховуючи негативні тенденції в економіці, стан виконання державного бюджету на 2020 рік у першому кварталі та поширення коронавірусу - у квітні цього року до закону про державний бюджет внесені зміни щодо зменшення обсягу доходів на 120 млрд грн і збільшення видатків на 82 млрд гривень.

"Відповідно до звітності у квітні, майже половину доходів загального фонду отримано від Національного банку, який перерахував увесь обсяг коштів за рік, що свідчить про значні ризики невиконання у поточному році державного бюджету, насамперед у частині надходжень", - додав Пацкан.

Нагадаємо, видатки загального фонду державного бюджету у січні–березні 2020 року менші запланованих на 28,3 млрд грн або 11%, а недонадходження бюджету становили 45 млрд грн - 14%.

Українські Національні Новини

Економіка