ukenru
patriarkh-kirilo-pripinit-pominati-vselenskogo-patriarkha-za-bogosluzhinnyam

Патріарх Кирило припинить поминати Вселенського патріарха за богослужінням

 • 19165 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Московський патріарх Кирило не буде поминати предстоятеля Константинопольської церкви патріарха Варфоломія за богослужінням. Таке рішення прийнято за підсумками позачергового засідання священного синоду Руської православної церкви, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Синод прийняв рішення про призупинення поминання патріарха Константинопольського за богослужінням Російської православної церкви", - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНН, Руська православна церква вирішила терміново зібрати позачергове засідання священного синоду в Москві на тлі вирішення питання про надання автокефалії Українській православній церкві від Константинопольського патріархату.

Нагадаємо, Константинопольський патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії православної церкви в Україні 7 вересня призначив своїх екзархів в Києві.

Раніше Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з патріархом РПЦ Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже прийнято, і вже ведуться відповідні процеси.

Українські Національні Новини

Політика