ukenru
partiyi-bolgariyi-domovilisya-pro-stvorennya-uryadovoyi-koalitsiyi

Партії Болгарії домовилися про створення урядової коаліції

 • 16850 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Лідери чотирьох болгарських партій заявили, що вони сформували коаліцію, яка покладе край багатомісячній політичній кризі і надасть країні, яка страждає від економічних проблем, перший законний уряд від квітня. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Угода була підписана після тривалих переговорів між переможцем загальних виборів минулого місяця, центристською партією "Ми продовжуємо зміни" (PP), двома партіями правого спрямування та Соціалістичною партією.

Разом чотири партії контролюватимуть 134 місця у 240-місцевому парламенті Болгарії, який у понеділок має проголосувати за затвердження нового уряду.

Відповідно до угоди, 41-річний лідер партії РР Кирило Пєтков буде кандидатом від коаліції на посаду прем'єр-міністра, якому доручено вивести Болгарію, яка є членом Європейського союзу, із економічної кризи.

Додамо

7-мільйонна балканська країна має одну з найбільших популяцій, що швидко скорочуються, у світі, найвищу нерівність доходів в ЄС і найнижчий рівень вакцинації від COVID-19 в блоці ЄС з 27 країн.

У Болгарії не було постійного уряду з квітня, коли партію ГЕРБ триразового прем'єр-міністра Бойка Борисова було відсторонено від влади.

Українські Національні Новини

Новини Світу