ukenru
partiya-murayeva-podala-v-sud-na-tsvk-za-zakrittya-viborchikh-dilnits-u-rf

Партія Мураєва подала в суд на ЦВК за закриття виборчих дільниць у РФ

 • 4257 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Партія "НАШІ" подала в суд на Центрвиборчком за закриття п'яти виборчих дільниць на території Російської Федерації. Відповідний позов, як повідомив лідер політсили Євген Мураєв, був зареєстрований Шостим апеляційним адміністративним судом 4 січня, передає УНН.

Як говориться в документі, опублікованому на офіційному сайті партії, у ЦВК для подібних рішень не було законних підстав, але в результаті його дій мільйони українців, які перебувають на заробітках в РФ, не зможуть проголосувати на виборах президента.

"Закордонний виборчий округ включає в себе всі виборчі дільниці в інших країнах, що діють на постійній основі при дипломатичних установах України, На території Росії, незважаючи на п'ятирічні мантри про війну, жоден український дипустанови закрито не було. "Ліквідовані" ділянки знаходяться в будівлі нашого головного посольства в Москва, в Генконсульствах України в Ростові-на-Дону і Санкт-Петербурзі, в консульствах України в Єкатеринбурзі і Новосибірську. Поки всі зазначені установи працюють, виборчі дільниці знаходяться в них законно, виправдано і доцільно, адже за словами того ж Клімкіна, в Російській Федерації знаходиться близько 2,5 мільйонів виборців ", - підкреслив Мураєв.

Як зазначає позивач, в порушення Закону України "Про Центральну виборчу комісію" рішення ЦВК не спирається ні будь-які факти, ні на судові рішення, в той час, як відсилання до подання МЗС не може бути такою підставою, оскільки воно не є обов'язковим до виконання для Центрвиборчкому.

Мураєв також зазначив, що рішення порушує міжнародні норми і принципи в області виборчих і політичних прав, зокрема, Конвенцію про захист прав людини і основних свобод та Міжнародний пакту про громадянські і політичні права. Народний депутат закликав "всі політичні партії, зацікавлені в збереженні України як правової держави", приєднатися до вимоги партії "НАШІ" і відстояти право українців за кордоном на вільне волевиявлення.

"Бажання зобразити щось інше - звичайна боягузтво і шахрайство, спроба позбавити конституційного права голосу громадян України, вимушених залишити свої будинки і виїхати на заробітки з вини саме цієї влади", - заявив політик і закликав не скоротити, а збільшити кількість виборчих дільниць за кордоном.

Українські Національні Новини

Політика