ukenru
partiya-erdogana-zazhadala-povtornikh-viboriv-v-stambuli

Партія Ердогана зажадала повторних виборів в Стамбулі

 • 7584 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Правляча в Туреччині Партія справедливості і розвитку президента Реджепа Ердогана подала клопотання до Вищої виборчої комісії про скасування результатів муніципальних виборів в Стамбулі і їх повторне проведення. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Радіо "Свобода".

Заступник голови партії Алі Іхсан Явуз вказав на "організовану незаконність і фальсифікацію" при проведенні виборів мера найбільшого турецького міста. Якщо клопотання буде схвалено, 2 червня відбудуться повторні вибори.

Нагадаємо, муніципальні вибори в Туреччині пройшли 31 березня. Після виборів ПСР подала численні клопотання про перерахунок голосів по всьому Стамбулу, де проживає більше 15 мільйонів чоловік. Вища виборча комісія схвалила деякі з цих заперечень, організувавши часткові або повні перерахунки в декількох округах.

При цьому, за попередніми даними, перемогу на виборах мера Стамбула здобуває кандидат від опозиційної Народно-республіканської партії Екрем Іммамоглу, відрив якого від кандидата партії Ердогана склав кілька тисяч голосів.

У столиці Туреччини Анкарі кандидат від опозиції Мансур Явашев набрав більше 50 відсотків голосів.

Українські Національні Новини

Новини Світу