partiia-chynnoho-premiera-indii-perekonlyvo-peremohla-na-mistsevykh-vyborakh-yaki-vvazhaiutsia-repetytsiieiu-parlamentskykh-vyboriv-2024-roku

Партія чинного прем'єра Індії переконливо перемогла на місцевих виборах, які вважаються репетицією парламентських виборів 2024 року

 • 30078 переглядiв

Правляча партія Індії лідирує на виборах у ключових штатах, що свідчить про потужну підтримку прем'єр-міністра Нарендри Моді. Партія Моді налаштована на переконливу перемогу, що потенційно може вплинути на парламентські вибори наступного року.

Правляча партія Індії лідирує в ключових штатах на місцевих виборах і має намір повалити опозицію у двох із них, що є переконливою демонстрацією підтримки прем'єр-міністра Нарендри Моді. Про це з посиланням на агентства Bloomberg та Reuters пише УНН.

Деталі

Після підрахунку голосів партія прем'єр-міністра Нарендри Моді "Бхаратія Джаната" (Індійська народна партія) значно випереджає Індійський національний конгрес у найбільшому Мадхья-Прадеш штаті. Це відповідає більшості прогнозів екзитполів.

Несподівано, але Індійський національний конгрес програє і в тих штатах, де екзитполи пророкували йому збереження контролю.

Місцеві вибори відбувалися в п'яти індійських штатах. І тільки на півдні країни в штаті Телангана опозиційних Конгрес може виграти.

Соратники Моді кажуть, що ці вибори були своєрідною репетицією до парламентських виборів, які відбудуться наступного року і які Моді планує з тріумфом виграти. За всіма опитуваннями, у країні справді фіксується зростання популярності прем'єр-міністра Нарендри Моді напередодні загальних виборів, які відбудуться вже за півроку.

Моді залишається широко популярним після 10 років правління. Опитування показують, що наступного року він знову переможе. Однак опозиційний альянс із 28 партій на чолі з партією Індійський національний Конгрес об'єднався для спільної боротьби

- цитує індійських експертів агентство Reuters.

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі