ukenru
parlamentska-tsk-po-ukrzaliznitsi-zberetsya-zavtra

Парламентська ТСК по "Укрзалізниці" збереться завтра

 • 16191 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. У вівторок, 15 червня, у Верховній Раді збереться Тимчасова слідча комісія (ТСК) з питань критичної оцінки "Укрзалізниці". Про це у Facebook повідомила голова ТСК, народний депутат від фракції "Слуга народу" Юлія Гришина.

Цитата:

"Підсумуємо вже проведену роботу, а також заслухаємо керівництво "Укрзалізниці" про:

- стан вантажних перевезень ( експортних, імпортних, транзитних)

- стан пасажирських перевезень ( в дальньому, міжміському, міжнародному сполученні)

Окремо розберемо заборгованість "Укрзалізниці" перед VR Capital Group", - розповіла Гришина.

Деталі

За її словами, на засідання ТСК запрошені в.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик, директор з комерційної роботи Олександр Заруба та в.о. члена правління Олександр Перцовський.

"Онлайн-трансляція засідання розпочнеться о 15:30 на цій сторінці FB, а поки ваші ставки: хто з керівництва "Укрзалізниці" прийде на ТСК, а хто ховатиме голову у пісок", - додала Гришина.

Доповнення

У Верховній Раді під головуванням народного депутата від фракції “Слуга народу” Юлії Гришиної з січня працює Тимчасова слідча комісія з оцінки критичного стану “Укрзалізниці”. ТСК вже домоглася звільнення неефективного керівництва компанії та членів Наглядової Ради, яких переоберуть найближчим часом.

Також ТСК вказала на незадовільну роботу НАБУ з протидії корупції в “Укрзалізниці” та наполегливо рекомендувала керівнику бюро Артему Ситнику організувати роботу підлеглих так, аби детективи зі спеціального відділу розслідування корупції в “Укрзалізниці” могли займатися своїми прямими обов’язками, а не сторонніми справами.

Раніше УНН повідомляв, що головний “залізничний” детектив НАБУ Денис Гюльмагомедов замість розслідування корупції в “Укрзалізниці” відвідував оплачувані фондом “Відродження” Джорджа Сороса тренінги, розробляв для них мобільні застосунки, а також проводив лекції в соцмережі Clubhouse.

Крім того, цей детектив розслідував справу “Роттердам+”, яку САП на днях вчетверте закрила через відсутність доказів вини.

Українські Національні Новини

Політика