parlament-izrayilyu-na-tli-protestiv-progolosuvav-za-sudovu-reformu

Парламент Ізраїлю на тлі протестів проголосував за судову реформу

 • 178932 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Парламент Ізраїлю у понеділок проголосував щодо змін до судової системи, яких домагався прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу і які викликали безпрецедентні протести по всій країні. Про це повідомляє УНН із посиланням на AFP.

Цитата

“Ізраїльські законодавці схвалили в понеділок ключовий пункт суперечливого проекту судової реформи, який має на меті обмежити повноваження Верховного суду у скасуванні урядових рішень”, - йдеться у повідомленні.

Доповнення

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху та його союзники з ультранаціоналістичних та ультраортодоксальних партій стверджують, що реформа необхідна для обмеження "надмірних" повноважень суддів. У той же час противники реформи вважають, що це може призвести до зниження судового контролю над рішеннями уряду та підірвати незалежність судової системи.

Нагадаємо

У зв'язку з планами влади реорганізувати судову систему країни в Ізраїлі почались протести. У липні вже відбулися багатотисячні демонстрації та страйки, а понад тисячу резервістів в армії заявили про свою готовність припинити службу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі