parlament-gruziyi-provaliv-zakon-pro-inoagentiv-pislya-protestiv

Парламент Грузії провалив закон про "іноагентів" після протестів

 • 749690 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Парламент Грузії відхилив у другому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу». Таким чином, правляча «Грузинська мрія» та ініціатори документа «Сила народу» виконали вимогу протестувальників на вулицях у Тбілісі, повідомляє Sova News, пише УНН.

Деталі

На сьогоднішнє засідання парламенту було винесено лише одне питання. Депутат від «Сили народу» Гурам Мачарашвілі заявив, що рішення щодо законопроєкту вже ухвалено, тож голосування – лише формальне питання, необхідне для того, щоб довести справу до кінця. Він закликав розпочати голосування без обговорення.

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі також зазначив, що з питання відкликання законопроєкту досягнуто загального консенсусу, тому в обговоренні немає сенсу.

У результаті засідання завершилося буквально за кілька хвилин. Питання ухвалення закону «Про прозорість іноземного впливу» було винесено на голосування і тут же провалено. Після чого Папуашвілі оголосив засідання закритим.

Доповнення

Зіткнення між протестувальниками і правоохоронцями сталися після того, як 7 березня ввечері парламент Грузії в прискореному режимі затвердив у першому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», або про "іноземних агентів". Поліція використовувала проти демонстрантів перцевий спрей, водомети та інші спецзасоби.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Українізація залізниці в "Дії": стартувало нове опитування

     • 891072 переглядiв

    Дефіцит електроенергії в Житомирі становить 75% - мер

     • 745924 переглядiв

    Світло у Харкові та області після атаки рф повернули на 90%

     • 738309 переглядiв

    Масштабну повітряну тривогу оголошено по Україні

     • 2779166 переглядiв