parlament-bolgariyi-obgovoryuye-deklaratsiyu-na-pidtrimku-chlenstva-ukrayini-v-nato

Парламент Болгарії обговорює декларацію на підтримку членства України в НАТО

 • 588000 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Парламент Болгарії, як очікується, обговорить проект декларації на підтримку членства України в НАТО. Напередодні його схвалив парламентський комітет із зовнішньої політики у країні, повідомляють у середу "БНР Новини", пише УНН.

Деталі

У проекті зазначено, що 49-ті Народні збори проголошує, що найбільш прямим і бажаним шляхом до відновлення миру в Україні, Чорноморському регіоні та Європі є повний і негайний добровільний вихід російської федерації за межі міжнародно визнаних кордонів держав усіх постраждалих суверенних держав.

Проект декларації схвалив парламентський комітет із зовнішньої політики, а заступник міністра закордонних справ Болгарії Тихомир Стойчев заявив: «Ухвалення декларації вищим законодавчим органом Болгарії продемонструє рішучу політичну підтримку незалежності, суверенітету та загальної територіальної цілісності України, яка бореться проти російської агресії, а також її суверенного права визначати власні заходи безпеки. Очікується, що саміт у Вільнюсі визначить чіткий процес вступу України, який, звичайно, може стати реальністю, коли дозволять умови».

За пропозицією ГЕРБ-СДС у тексті також було засуджено ядерний шантаж з боку росії через ситуацію навколо Запорізької АЕС.

Доповнення

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв заявив, що його країна збільшить військову допомогу Україні цього року. Він додав, що Софія надішле озброєння після того, як закінчиться аналіз потреб українських Збройних сил та того, скільки з цього переліку вона здатна надати. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі