ukenru
papa-rimskiy-zasudiv-posilennya-spirali-smerti-na-blizkomu-skhodi

Папа Римський засудив посилення "спіралі смерті" на Близькому Сході

 • 1038746 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Папа Римський Франциск засудив відродження насильства на Близькому Сході, закликавши обидві сторони ізраїльсько-палестинського конфлікту брати участь у «щирому пошуку миру», інформує УНН з посиланням на AFP.

Цитата

«Спіраль смерті, яка зростає з кожним днем, лише закриває ті кілька проблисків довіри, які існують між двома народами», - сказав Папа після традиційної молитви Ангел Господній на площі Святого Петра.

Деталі

86-річний Франциск згадав про 10 палестинців, у тому числі жінку, вбитих під час рейду ізраїльської армії на табір біженців на Західному березі річки Йордан, а також напад у п’ятницю, здійснений озброєним палестинцем, який убив сімох ізраїльтян біля синагоги в східному Єрусалимі.

«З початку року десятки палестинців були вбиті в зіткненнях з ізраїльською армією», - сказав Папа.

«Я закликаю обидва уряди та міжнародне співтовариство знайти інші шляхи без зволікання, включаючи діалог і щирий пошук миру».

«З великим сумом я дізнався про новини зі Святої Землі», - сказав він.

Додамо

За даними AFP з офіційних джерел, у 2022 році в Ізраїлі та на палестинських територіях було вбито щонайменше 26 ізраїльтян і 200 палестинців, більшість із них – на Західному березі.

Українські Національні Новини

Новини Світу