ukenru
papa-rimskiy-ukrayina-piddayetsya-dikosti-zvirstvam-ta-katuvannyam

Папа Римський: "Україна піддається дикості, звірствам та катуванням"

 • 142466 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Папа Франциск, виступаючи після того, як путін попередив Захід, що він не блефує щодо можливого застосування ядерної зброї, заявив, що думати про такий акт було б "божевіллям". Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Франциск також сказав, що українці зазнають "жорстокості, жахливих знущань і тортур", назвавши їх "благородними людьми, яких мучать".

Франциск, який не назвав ні росію, ні путіна, розповів про розмову, яка відбулася у вівторок з кардиналом Конрадом Краєвським, керівником його благодійної організації, яка доставляє допомогу в Україну.

Краєвському довелося бігти і ховатися після того, як минулого тижня він потрапив під легкий обстріл, доставляючи допомогу.

"Він (Краєвський) розповів мені про біль цих людей, дикі дії, жахливість, замучені тіла, які вони знаходять. Давайте об'єднаємося з цими людьми, такими благородними та замученими", - сказав він.

Доповнення

путін наказав провести першу мобілізацію в росії з часів Другої світової війни та підтримав план анексії території України, попередивши Захід, що він не блефує, коли заявляє, що готовий застосувати ядерну зброю для захисту росії.

Українські офіційні особи заявили, що було виявлено сотні тіл, деякі із пов'язаними за спиною руками, закопаними на території, відвойованій у російських військ, що президент Володимир Зеленський назвав доказом військових злочинів.

Зі 111 тіл мирних жителів, ексгумованих до середи, у чотирьох було виявлено сліди тортурна місці поховання, повідомив Reuters начальник слідчого управління поліції у Харківській області Сергій Болвінов.

Українські Національні Новини

Новини Світу