papa-rimskiy-onoviv-kabinet-kardinaliv-ta-dodav-novikh-chleniv

Папа Римський оновив кабінет кардиналів та додав нових членів

 • 810439 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Папа Франциск оновив свій кабінет кардинальних радників з усього світу, призначивши у вівторок кілька нових членів та підтвердивши повноваження інших допомагати йому керувати католицькою церквою. Про це інформує АР, пише УНН.

Деталі

Франциск заснував Раду кардиналів через місяць після свого папства, 13 квітня 2013 року, з основною метою - реформи бюрократії Ватикану. Після майже десятирічних консультацій минулого року Франциск опублікував новий план для бюрократії Ватикану.

"Папа-єзуїт цінує регулярні можливості консультуватися з невеликою кількістю ретельно відібраних кардиналів, які представляють церкву майже на всіх континентах, і вирішив зберегти кабінет живим, хоч і з деякими новими членами", - йдеться в повідомленні.

Двоє з них є важливими посадовими особами Святого Престолу: державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін та голова міста-держави Ватикан кардинал Фернандо Вергес.

Інші члени, які були оновлені, включають кардинала Фрідолін Амбонго Бесунгу, архієпископа Кіншаси, Конго; Кардинал Освальд Грасіас, архієпископ Мумбаї, Індія, та кардинал Шон Патрік О'Меллі, архієпископ Бостона.

До нових членів входять кардинал Хуан Хосе Омелла, архієпископ Барселони, Іспанія; кардинал Жеральд С. Лакруа, архієпископ Квебека; Кардинал Жан-Клод Холлеріх, архієпископ Люксембурга, і кардинал Сержіо да Роча, архієпископ Сан-Сальвадор-да-Байя, Бразилія.

Кардинали зустрічаються кожні кілька місяців на два-три дні у Ватикані. Наступне засідання призначене на 24 квітня.

Основна робота кардинала - давати поради Папі. Колишні понтифіки зазвичай зустрічалися з кардиналами віч-на-віч або час від часу на великих зборах, відомих як консисторії. Новизна Ради кардиналів Франциска полягає у тому, що він формалізував регулярні групові консультації з представниками всесвітньої церкви.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Папа Римський оновив кабінет кардиналів та додав нових членів

     • 810439 переглядiв