ukenru
papa-frantsisk-okhrestiv-16-nemovlyat-u-sikstinskiy-kapeli-pislya-richnoyi-perervi

Папа Франциск охрестив 16 немовлят у Сикстинській капелі після річної перерви

 • 20376 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. У неділю Папа Франциск охрестив 16 немовлят у Сикстинській капелі, відновивши багаторічну традицію Ватикану, яка була перервана минулого року через пандемію. Про це інформує УНН з посиланням на Vatican News.

Деталі

Франциск сказав батькам дев’яти дівчаток і семи хлопчиків, яких він офіційно ввів у католицьку церкву через хрещення, що їхній обов’язок — "зберегти християнську ідентичність" своїх дітей.

Просячи хрестити своїх дітей, батьки зобов’язуються "навчити їх любити Бога і ближнього", – заявив Франциск матерям та батькам.

Доповнення

У 1981 році Папа Іван Павло ІІ започаткував традицію хрещення дітей, батьки яких є працівниками Святого Престолу, а з 1983 року церемонія проводиться в Сикстинській капелі. Минулого року, в рамках запобіжних заходів проти COVID-19, Франциск не проводив церемонію хрещення.

У неділю всі учасники, за винятком понтифіка, немовлят та дуже маленьких братів і сестер дітей, носили маски. Щоденна кількість підтверджених випадків коронавірусної інфекції в Італії стрімко зростає, перевищивши 200 тисяч 6 січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу