ukenru
palka-v-kolesi-senator-respublikanets-rend-pol-zablokuvav-zakonoproekt-pro-vidilennya-40-mlrd-dolariv-na-dopomogu-ukrayini

Палка в колесі: сенатор-республіканець Ренд Пол заблокував законопроект про виділення 40 млрд доларів на допомогу Україні

 • 336609 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Найвищий демократ і республіканець у Сенаті США об’єднали зусилля, намагаючись передати Україні 40 мільярдів доларів на допомогу, але їх зупинив один депутат-республіканець - Ренд Пол. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Зіткнувшись із перспективою тривалої затримки пакету допомоги, який у вівторок ухвалив Палата представників, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер і його колега від Республіканської партії Мітч Макконнел намагалися просунутися вперед над пакетом допомоги, але їх довго блокував Пол, який виступив проти запропонованої суми витрат.

Тупикова ситуація затримала прийняття заходу на наступний тиждень.

Затримка на наступний тиждень може спричинити проблеми для західних країн, які намагаються підтримати Україну в її боротьбі з росією. Адміністрація Байдена заявила, що до 19 травня вона очікує вичерпати доступні кошти для використання в рамках повноважень, які дозволяють президенту для передачі зброї без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію.

Президент Джо Байден попросив Конгрес схвалити додаткові 33 мільярди доларів допомоги Україні. Але законодавці вирішили збільшити військове та гуманітарне фінансування.

У четвер Шумер і Макконнелл запропонували Полу проголосувати за поправку до його пропозиції, яка вимагала б підтримки 60 із 100 сенаторів.

Але Пол відмовився від пропозиції і зажадав від Сенату прийняти його поправку до голосування за пакет допомоги.

Цитата

“Це другий законопроект про витрати України за два місяці. І цей рахунок втричі більший за перший”, — сказав Пол перед формальним блокуванням пакету допомоги, - “конгрес просто хоче продовжувати витрачати й витрачати”.

Раніше

Палата представників США схвалила пакет допомоги, який передбачає підтримку України на загальну суму близько 40 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу