ukenru
palestinskogo-lidera-abbasa-gospitalizuvali-vtretye-za-tizhden

Палестинського лідера Аббаса госпіталізували втретє за тиждень

 • 9135 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Президент Палестини Махмуд Аббас був госпіталізований до лікарні Західного берега. Про це повідомив палестинський представник у суботу, передає УНН з посиланням на Reuters.

Вже втретє за останній тиждень 82-річного Аббаса було госпіталізовано. У вівторок він мав незначне хірургічне втручання, його перебування в лікарні зайняло всього кілька годин. Після цього у п’ятницю, 18 травня, політика знов було госпіталізовано на короткий період, повідомляє офіційне палестинське інформагенство WAFA.

Нагадаємо, 14 травня в Єрусалимі відбулася урочиста церемонія відкриття посольства США, що призвело до різкого посилення масових протестів палестинців. У зіткненнях з ізраїльськими солдатами на кордоні Ізраїлю з Сектором Гази було вбито понад 60 палестинців, що перевищило число жертв за всі попередні півтора місяці протестів у палестинському приморському анклаві.

Відзначається, що під час зіткнень постраждали понад 2,7 тис. осіб, при цьому 1 тис. 359 з них отримали поранення від вогнепальної зброї. За даними міністерства охорони здоров’я Палестини, більше 70 осіб перебувають у тяжкому стані. Частина постраждалих доставлена на лікування до Єгипту, який направив лікарів до кордону з сектором Газа для прийому постраждалих палестинців.

Як заявив президент Палестини Махмуд Аббас, відповідальність за насильство несе Ізраїль.

Українські Національні Новини

Новини Світу