ukenru
palata-predstavnikiv-progolosuvala-za-borotbu-z-prikhovanim-vplivom-rosiyi

Палата представників проголосувала за боротьбу з "прихованим впливом" Росії

 • 8494 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Палата представників США переважною більшістю голосів схвалила законопроект про політику в галузі розвідки, передбачає створення комісії з протидії російському політичному втручанню в усьому світі, передає УНН з посиланням на “Голос Америки”.

Підтриманий обидвома партіями законопроект був прийнятий 390 голосами “за” при 30 голосах “проти”.

Документ, що має секретний додаток, зачіпає питання загроз національної безпеки, діяльності розвідувального співтовариства США і нагляду Конгресу.

Розроблені Палатою представників і Сенатом версії документа передбачають створення нової міжвідомчої комісії з протидії спробам Росії “надавати прихований вплив на народи та уряди”.

У законопроекті зазначено, що комісії буде доручено “протидіяти активним заходам Росії з надання прихованого впливу, включаючи викриття неправдивої інформації, агентів впливу, корупції, порушень прав людини, тероризму і вбивств, що здійснюються органами безпеки або політичними елітами Російської Федерації або їх ставлениками”.

Крім створення комісії з Росії, законопроект передбачає виділення коштів на відбиття атак і ліквідацію притулків для терористів в Іраку, Сирії, Північній Африці та інших регіонах світу.

Він посилює контррозвідувальну діяльність і містить заходи по боротьбі з загрозами у кіберпросторі, космосі і на морі.

Паралельно з цим група сенаторів-демократів з комітету Сенату з розвідки направила лист президенту Бараку Обамі, в якому закликала розсекретити інформацію про російському втручання в недавні вибори в США.

“Ми вважаємо, що існує додаткова інформація, що стосується російської влади і виборів в США, яку слід розсекретити та оприлюднити”, – йдеться в листі.

Лист підписали сенатори Рон Уайден, Марк Уорнер, Барбара Мікульська та інші.

Українські Національні Новини

Новини Світу