ukenru
palata-gromad-britaniyi-sogodni-obsudit-petitsiyi-stosovno-vizitu-d-trampa

Палата громад Британії сьогодні обсудить петиції стосовно візиту Д.Трампа

 • 9882 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Уряд Великої Британії не скасовуватиме запрошення Дональду Трампу відвідати королівство, яке зробила британська прем‘єрка Тереза Мей під час свого візиту до США, проте обсудить, чи може він зустрітись із королевою Єлизаветою ІІ та виступити з трибуни британського Парламенту, передає УНН з посиланням на euronews.

Цього вимагали майже 2 млн осіб, котрі підписали відповідну онлайн петицію. Вони за те, щоб дозволити президенту США приїхати до королівства, але проти надання візиту статусу державного, що передбачає його аудієнцію у королеви Єлизавети II. Не хочуть бачити Д.Трампа і на трибуні британського Парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Т.Мей підтвердила запрошення Д.Трампа до Британії

“Чому Дональд Трамп має приїжджати так скоро? Його тільки нещодавно обрали президентом. Чому ми надаємо йому такі привілеї, а не чекаємо трохи, щоб побачити, що саме він робитиме як президент Сполучених Штатів?” – каже депутат від Лейбористської партії Тюліп Сіддік.

Попередній президент США Барак Обама відвідав Сполучене Королівство через 2,5 роки після свого обрання на посаду.

Інша петиція закликає таки організувати державний візит Д.Трампа через особливо важливі відносини з США на тлі підготовки до Brexit.

“Звісно він має приїхати. Він лідер, обраний нацією, яка є нашим головним союзником. Ми маємо співпрацювати з ним. Ставитися до нього за стандартами, котрі ми застосовуємо до деяких інших лідерів, було б лицемірно,” – каже Кріспін Блант, депутат від Консервативної партії, голова Комітету закордонних справ Палати громад Великої Британії.

Обидві петиції будуть розглянуті 20 лютого Палатою громад, а тимчасом тисячі британців вже готуються до протестів.

Очікується, що візит Д.Трампа може відбутися в червні, коли принаймні парламент королівства не працюватиме.

Українські Національні Новини

Політика