ukenru
paket-yakyi-vlashtuie-nashi-viiska-umierov-pro-ramshtain-ta-novu-dopomohu-partneriv

Пакет, який влаштує наші війська: Умєров про "Рамштайн" та нову допомогу партнерів

 • 52144 переглядiв

За словами міністра оборони України Рустема Умєрова, протягом наступних двох тижнів Україна отримає від своїх партнерів пакет допомоги, який "підійде нашим військам" для потенційних наступальних операцій.

Україна впродовж найближчих двох тижнів отримає від партнерів допомогу, яка "влаштує наші війська". Про це заявив Радіо Свобода міністр оборони Рустем Умєров за підсумками 20-го засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), передає УНН.

"Фокус був на артилерії, повітряній обороні, всьому, що стосується нашої потреби в ракетах, ми отримали цю допомогу і їдемо з результатами. Сподіваюся, найближчим часом, уже до 15 днів, уже розпочнеться розвантаження… Артилерії буде надано достатньо на перший крок, плануємо ще й збільшити виробництво, тому їдемо з пакетом, який влаштує наші війська", – сказав Умєров.

За його словами українські військові готові до потенційного наступу російських збройних сил із північного напрямку: "Ми вже 10-й рік воюємо, готуємося, будуємо всі лінії оборони, про це вчора теж говорили у Вісбадені з нашими партнерами, щоб посилити інженерну складову, ми завжди даватимемо відсіч і стримуватимемо ворога".

Додамо

Раніше 19 березня на засіданні у форматі "Рамштайн" міністр оборони США Ллойд Остін відзначив, що Сполучені Штати з партнерами не дадуть Україні зазнати поразки.

"Ця коаліція не дасть Україні зазнати поразки. І вільний світ не дасть Україні зазнати поразки. Лише минулого тижня Сполучені Штати оголосили про додаткову безпекову допомогу Україні у розмірі 300 мільйонів доларів. Цей захід спрямований на підтримку найнагальнішої потреби України у протиповітряній обороні, артилерії та протитанкових засобах", – наголосив Остін.

Нагадаємо

19 березня в Німеччині відбулося 20-те засідання Контактної групи з питань оборони України, на якому головує особисто Ллойд Остін. Це його перший закордонний візит після шпиталізації. Клуб у форматі "Рамштайн" збирається на тлі критичної нестачі в Україні боєприпасів та помітного просування російських військ на сході.  

Антоніна Туманова

Війна