ukenru
paes-vnochi-rosiyani-shvidshe-za-vse-atakuvali-raketoyu-iskander-ok-pivden

ПАЕС вночі росіяни швидше за все атакували ракетою "Іскандер" - ОК "Південь"

 • 94268 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Південноукраїнську АЕС на Миколаївщині цієї ночі російські війська атакували, попередньо, ракетою "Іскандер". Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь" ЗСУ у Facebook, пише УНН.

Цитата

"Продовжуючи підступний шантаж та тиск на європейську спільноту щодо загроз ядерної техногенної катастрофи, ворожі війська атакують об’єкти критичної інфраструктури. Після опівночі по Південноукраїнській АЕС було скеровано ракету, попередньо «Іскандер», яка влучила за 300 метрів від ядерних реакторів", - вказали у командуванні.

Деталі

Як повідомлється, ударною хвилею пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південоукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі. Наразі всі три енергоблоки станції працюють у штатному режимі. Потерпілих серед персоналу немає.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський відреагував на обстріл території Південноукраїнської АЕС на Миколаївщині російськими військами і оприлюднив у Telegram відео моменту ворожого удару.

Українські Національні Новини

Війна