ukenru
p-poroshenko-zayaviv-pro-zavdannya-vidnovlennya-kredituvannya-vitchiznyanogo-virobnitstva

П.Порошенко заявив про завдання відновлення кредитування вітчизняного виробництва

 • 9934 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Гроші мають працювати не на спекулятивних операціях, а кредитувати вітчизняного виробника. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час візиту на Харківщину, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

Президент назвав пріоритетним завданням забезпечення політичних умов для реформування економіки і проведення реформ. За його словами, вдалося скоротити інфляцію, зростають золотовалютні резерви держави, наводиться лад в банківській системі.

“Завдання, яке я ставлю зараз — відновлення кредитування виробництва. Гроші мають працювати не на спекулятивних операціях, а кредитувати вітчизняного виробника”, — додав Президент.

Він також акцентував увагу на необхідності завоювання нових ринків для української продукції.

Глава держави зауважив, що нещодавно також було затверджено державне оборонне замовлення на 2017 рік, в якому є і замовлення для Харківського тракторного заводу. “Давайте будемо починати відновлювати наше спецвиробництво. Бо наші МТ-ЛБ дуже добре зарекомендували себе під час оборони держави”, — підкреслив він, назвавши питання відновлення виробництва принциповим.

П.Порошенко зазначив, що сьогодні з керівництвом заводу детально обговорив плани: “Починаємо імпортозаміщення. Починаємо виходити із тої блокади, яку організували для нас Росія із постачання комплектуючих. І починаємо відновлювати гордість і славу Харківського тракторного заводу”.

Нагадаємо, П.Порошенко заявив, що за січень 2017 року зібрано 68 млрд грн податків.

Українські Національні Новини

Економіка